Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Одна з найбільш соціально значущих і важливих книг»

25.03.2019

Днями Фонд Ріната Ахметова презентував фотокнигу «Донбас і Мирні» в рамках щорічного Книжкового ярмарку в Лондоні.

Як розповів учасник заходу, український письменник Олександр Коротко, унікальне видання справило колосальне враження на відвідувачів ярмарку.

«Одна з найбільш соціально значущих і важливих книг викликала надзвичайну зацікавленість. Я не зустрів жодного байдужого погляду – вона сприймається, як великий людський біль. Люди на Донбасі потребують постійної уваги та підтримки. Завдяки Фонду Ріната Ахметова вони не тільки отримують гуманітарну допомогу, але й світ дедалі більше дізнається про їхню трагедію», – пояснив Олександр Коротко.

За словами письменника, сьогодні дуже важливо підняти тему трагедії мирних жителів Донбасу на найвищому рівні.

«Нам не можна, щоб ця проблема зникла із зони уваги», – підкреслив Коротко.

«Донбас і Мирні» – це літопис страшних подій, які сьогодні відбуваються в центрі Європи. До фотокниги увійшли 11 історій мирних жителів Краматорська, Бахмута, Авдіївки, Красногорівки, Пісків та інших населених пунктів, які опинилися в епіцентрі війни на Донбасі. Її герої – важкопоранені діти, які бачили на власні очі вибухи снарядів і загибель близьких людей. Люди похилого віку, що втратили рідних і залишилися жити в напівзруйнованих будинках. Школярі та вчителі, які проводять заняття в умовах бойових дій. Ця книга про війну та мирних жителів. Про згорілі будинки й обвуглені надії. Про те, як люди виживають із надією на мир.