Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Звернення Ріната Ахметова з нагоди третьої річниці роботи Гуманітарного штабу

06.08.2017

Дорогі друзі!
 
Сьогодні виповнюється рівно три роки від дня створення Гуманітарного штабу. Три роки боротьби за життя земляків, три роки сміливості, три роки участі й доброти. 
 
Рятувати людей – це подвиг. І за цей подвиг я сьогодні говорю кожному з вас величезне-величезне спасибі. Я хочу висловити найщирішу подяку всім, хто працював і продовжує працювати з нами: співробітникам Гуманітарного штабу, волонтерам, усім нашим партнерам. Внесок кожного з вас є безцінним.
 
Які якості мають бути в людини, робота й покликання якої – допомагати?

Це вміння працювати в команді, пліч-о-пліч за будь-якої ситуації. І ви 24 години на добу це вміння показували. Це мужність, якої вам не позичати. Але найважливіше – це здатність чужий біль сприймати як свій. Для вас не існує чужих бід та чужих страждань.
 
Усі ці три роки ви не просто доставляли ліки та їжу найбільш беззахисним жителям Донбасу. Ви їх зігрівали своїм теплом, своєю любов’ю в найстрашніші дні. Ви рятували їх від смерті, від хвороб, давали їм надію, давали впевненість у тому, що ніхто не залишиться без допомоги.
 
І це особливо дорого моєму серцю. Тому що я ніколи не покину людей у біді. Я допомагав, допомагаю і завжди допомагатиму тим, хто цього потребує більше за інших. 
 
Попереду в нас величезна робота й нові виклики. І попереду – я переконаний у цьому! – мирне життя. Мир повернеться в Донбас, повернеться в Україну, і в цьому буде й ваша велика заслуга.
 
Дякую, друзі!
 
Із глибокою повагою, 
Рінат Ахметов