Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Обмінюємося продуктами із сусідами. Але до аптеки рис не понесеш», — донеччанин Сергій, який отримав допомогу для хворої мами

10.11.2014

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова закупив медикаменти для лікування пенсіонерки, котра страждає важкою формою цукрового діабету.

 

«Щиро дякую Штабу за ліки для матері. Я на вашу посилку дуже чекав. Мені більше не було до кого звернутися», — не втомлюється дякувати син хворої пенсіонерки, донеччанин Сергій. Він — інвалід на візку. А на руках у нього хвора на цукровий діабет мати. Лежача. Надії Іллівні — 85. Кілька років тому загострення недуги прикувало її до ліжка.

Донецьк сім’я Алексашкіних, зі зрозумілих причин, покинути не могла. І для таких, як Сергій і його мати, свої, особливі правила виживання. Це коли зв’язок із зовнішнім світом через сусідів і друзів, які все ще підтримують, і старий телевізор. А ще коли міняєш у сусідів півкіло рису на овочі або цукор. Але в аптеку з такою «готівкою» не сходиш.

«Спасибі друзям, що навідуються, продукти приносять. Ми гуманітарку коли отримуємо — ділимося або обмінюємо. У мене матері цукор не можна, ось я в сусідів і знайомих на крупу або щось ще міняю. Але ж в аптеці рис у мене не приймуть», — розповідає донеччанин.

До початку військових дій ліки Сергію приносили працівники соцслужби. Але зараз забезпечення немає, а самі Алексашкіни пенсію не отримують вже 3 місяці. Одна зі співробітниць «соцзабезу» й порадила йому звернутися до Гуманітарного штабу по допомогу. Сергій зібрав необхідні документи й подав заявку. Через два тижні волонтери доставили посилку з ліками до Донецька.