Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Новий формат доставляння і видавання гуманітарної допомоги

25.01.2016

З 25 січня 2016 року Гуманітарний штаб переходить на новий формат доставляння і видавання допомоги. Пріоритет у доставлянні продуктів у міста на підконтрольній Україні території буде віддано бригадам мобільного видавання. Цей формат добре зарекомендував себе з погляду логістики й мобільності.

Жителям населених пунктів, у які заплановано доставляти гуманітарну допомогу силами мобільних волонтерів, повідомляють заздалегідь через сайт Гуманітарного штабу й оголошення в масових місцях. Допомогу будуть видавати в режимі живої черги. Отримувати талони для видавання допомоги в цих населених пунктах не потрібно.

Стаціонарні пункти видавання на підконтрольній Україні території Штаб збереже в десяти населених пунктах так званої «сірої зони». Це — Світлодарськ, Миронівський, Новгородський, Мар’їнка, Красногорівка, Авдіївка в Донецькій області та Станиця Луганська, Попаснянський р-н, Новоайдарський р-н, Щастя в Луганській області.

Упродовж січня-лютого 2016 року бригади мобільного видавання на підконтрольній Україні території працюватимуть у Дружківці, Слов’янську, Димитрові, Кураховому й Маріуполі Донецької області.

Бригади мобільного видавання також продовжать доставляння гуманітарних наборів у найвіддаленіші і важкодоступні населені пункти з обох боків лінії зіткнення