Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Новотроїцьке: перший після трагедії гуманітарний вантаж пройшов через КПВВ

19.05.2016

Через КПВВ «Новотроїцьке» вперше після трагедії в Оленівці змогли пройти гуманітарні вантажі. Вчора ввечері, 18 травня, автоколона Штабу Ріната Ахметова пройшла митний і фіскальний огляд на відновила роботу пункті пропуску.

20 фур доставили в Донецьк 400 тонн продуктів. Допомога призначена мирним жителям непідконтрольної території Донбасу.

«Наші машини пройшли митний огляд за 2 години. Відновлення роботи КПВВ «Новотроїцьке» скоротило термін доставляння гуманітарної допомоги на Донбас у середньому на 12 годин. Дорога через пункт пропуску в Зайцевому займає до двох діб із ночівлею. Водночас пункт пропуску в Новотроїцькому пристосований для проходження гуманітарних вантажів, наші колони не впливають на перетин лінії зіткнення мирними жителями. Таким чином, ми ефективніше і своєчасно виконуємо головне завдання – доставляння і видавання допомоги людям, які її потребують», – прокоментував Олександр Вишняков, директор Гуманітарного штабу.

201-а колона пройшла перевірку з усіма необхідними супровідними документами, що підтверджують якість продуктів. З доставлених продуктів буде сформовано 45 тисяч дорослих та 8,5 тисячі дитячих наборів. Рано вранці волонтери на «Донбас Арені» почали розвантаження машин і формування наборів.

Станом на 19 травня 2016 року Штаб Ріната Ахметова видав понад 8 млн 137 тис. дорослих і дитячих наборів виживання з обох боків лінії зіткнення.