Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Нові швидкі на службі пацієнтів і лікарів

14.08.2019

Нові швидкі на службі пацієнтів і лікарів

Довгих п'ять років чекав поновлення автопарк швидкої допомоги Хмельницької області. Загалом ступінь зношеності його машин сягає 60%. Про придбання нової техніки місцеві медики навіть не мріяли, виїжджаючи на виклик у багато разів ремонтованих «ветеранах».

«Тільки за півроку ми витратили на ремонт автомобілів понад два мільйони гривень. Намагаємося підтримувати їх в такому стані, як є», - говорить Олександр Терещук, головний лікар Хмельницького обласного центру екстреної медичної допомоги.

І ось днями область отримала новеньку чудову машину в рамках проекту «200 швидких для України» Фонду Ріната Ахметова. Автомобіль вже почав працювати в Кам'янець-Подільському і отримав перші оцінки від пацієнтів.

«Звичайно, це прогрес. У старих машинах тільки одні ноші. А ця з усім необхідним обладнанням, тут відразу видно турботу про людей. Ми дуже вдячні», - поділилася враженнями Ірина Галькевич, одна з перших пацієнток.

Задоволені новинкою і медики, адже в салоні є все необхідне обладнання, аж до дефібрилятора і кардіографа.

«Спасибі Фонду Ріната Ахметова і йому особисто за автомобіль. Це дозволить поліпшити обслуговування населення, скоротити час поїздки до тих, хто потребує допомоги», - подякував Олександр Терещук.

19 серпня 2019 року медикам з 24 регіонів України буде передана друга партія машин невідкладної медичної допомоги, закуплених в рамках проекту «200 швидких для України» Фонду Ріната Ахметова. Представники обласних лікарень, станцій швидкої допомоги та амбулаторій сільських громад отримають 25 автомобілів Peugeot Boxer (тип В) і 2 машини Citroen Jumper (тип B).