Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Незважаючи на онкохвороби, хочу вступати й отримати вищу освіту», — Ганна з Донецької області

14.11.2014

Для Ганни Гуманітарний штаб Ріната Ахметова закупив спеціальні підтримувальні медикаменти. Вони потрібні для відновлення дівчини після декількох курсів хіміо- і променевої терапії.

У боротьбі зі хворобою Аня не втрачає надії. І будує амбітні плани на майбутнє. Серед них — вища технічна освіта. «З початком бойових дій в Авдіївці, я переїхала на лікування до Запоріжжя. Коли стало трохи легше, вирішила вступати. Давно хотіла отримати вищу освіту», — ділиться Аня.

Дівчина вже вчиться в Макіївському медичному училищі. Зараз перевелася на заочне відділення. А в Запоріжжі вступила до місцевої державної інженерної академії. Її цілеспрямованість і позитив вражають. Адже останній рік приніс їй чимало випробувань.

У травні 2013 року в Ані почалися перші проблеми зі здоров’ям — запалилися лімфовузли. Півроку медики лікували дівчину за помилковим діагнозом, вирішивши, що в неї запалення щитовидної залози. За цей час дівчина сильно схудла, трималася постійна невисока температура. Знайомий медпрацівник порадив звернутися за консультацією до онкогематолога. Тоді в донецькому Інституті невідкладної й відновної хірургії імені В. К. Гусака і встановили остаточний діагноз — лімфогранулематоз (онкологічне захворювання лімфатичної системи).

Почалося довге виснажливе лікування. Аня пройшла 8 курсів високодозової хіміотерапії. Але почалася війна, додавши родині проблем. Аня була змушена виїхати для подальшого лікування до Запоріжжя, залишивши вдома батьків. Батько дівчинки — пенсіонер, який багато років пропрацював на Авдіївському коксохімічному заводі. Там само кранівницею працює й мама. «Їдучи на лікування, хвилювалася не за себе, а за батьків. В Авдіївці постійні обстріли. Ми живемо недалеко, у селі Орлівка, це місце теж тихим не назвеш», — розповідає дівчина.

Сім’я шукала всі можливі варіанти для лікування дочки. Звернулися до Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. «Як батьки знайшли цю можливість, я не знаю. Мені тоді після хіміотерапії було дуже складно. Але величезне спасибі Рінату Леонідовичу за допомогу. Тепер я зможу продовжувати лікування. І співробітникам Штабу, які зі мною спілкувалися, теж — вони дуже уважні й турботливі», — дякує Аня.

Зараз у Запоріжжі дівчина проходить сеанси променевої терапії, у неї попереду ще 1 місяць опромінення. Через промені постійно падають лейкоцити, і стан періодично гіршає. Ці речовини відповідають за імунітет людини. Зараз Аня відчуває постійну слабкість. Гуманітарний штаб підібрав необхідні препарати для її повноцінного відновлення.