Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Незнайома бабуся перев'язала мою рану хусткою»: історія 16-річного Домініка із Чернігова у Музеї «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова

31.08.2024

Домінік стояв у черзі за хлібом, коли ворог почав черговий обстріл. Після третього вибуху підліток побачив, як його нога стає червоного кольору… Свою історію 16-річний хлопець із Чернігова розповів під час оздоровлення та психологічної реабілітації на Закарпатті за проєктом «Рінат Ахметов — Дітям. Мирний відпочинок дітям України».

Це були перші тижні повномасштабного вторгнення. У Чернігові вже не було зв’язку, світла і води, а щільні обстріли відбувалися щодня. Виснажені й стомлені люди шукали продукти. Домінік побачив, що люди стоять по хліб і теж зайняв чергу. Потім пролунали вибухи.

«Я отримав поранення 16 березня 2022 року вранці. Спочатку я нічого не зрозумів. Чув два вибухи, але звернув уваги, бо звик до них. Потім був третій, всі люди впали, а я стояв. Дивлюся на свої коліна, а там червоне. Тоді я почав кричати», — розповідає Домінік Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Він на одній нозі пострибав до укриття. Люди, які знаходилися поруч, підхопили хлопця, якому тоді було 14 років, і надали першу допомогу.

«Якийсь чоловік поклав мене в укриття за стіною. Підійшла чиясь бабуся, зняла хустку і перев’язала нею мою ногу. Мене поклали на двері та віднесли до найближчого медпункту та викликали швидку», — пригадує Домінік.

Про те, що довелося пережити далі, він розповідає тут: https://bit.ly/3ACHLeV

Майже 5 тисяч дітей, які постраждали від війни, отримали відпочинок, оздоровлення та психологічну допомогу у дитячому таборі на Закарпатті в рамках проєкту «Мирний відпочинок дітям України» у форматі змін «Блогер Кемп».

Музей «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова, який зібрав вже понад 115 тисяч історій українців про війну. Розкажіть свою на порталі Музею https://civilvoicesmuseum.org/ або на безкоштовній гарячій лінії 0 (800) 509 001.