Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Не гірше, ніж у Європі!»: медики столичного регіону – про швидкі від Ріната Ахметова

24.07.2019

На початку липня Фонд Ріната Ахметова передав перші 30 з 200 автомобілів швидкої допомоги обласним лікарням, станціям швидкої допомоги й амбулаторіям сільських громад у 22 областях України. Масштабний проект загальнонаціонального значення реалізується за особистим рішенням Ріната Ахметова та повністю фінансується за його кошти.

Один з автомобілів одержали медики Київської області. За словами головного лікаря Київського обласного центру екстреної медичної допомоги Олександра Курмишова, оснащення машин перевершило всі очікування лікарів:

«Ці машини абсолютно нові, вони зійшли з конвеєра цього року. Це сучасні автомобілі класу В, тобто оснащені необхідним медичним обладнанням, електрокардіографами, дефібриляторами. Завдяки цій техніці екіпаж швидкої може виконати всі діагностично необхідні маніпуляції, не відходячи від пацієнта. Там є транспортні шини спеціальні, носилки, кондиціювання. Ці машини нічим не гірші за тих, що використовуються в Європі, яка вважається еталоном у наданні первинної медичної допомоги! Машини оснащені за всіма стандартами, зокрема і європейськими. Ми дуже вдячні Фонду Ріната Ахметова за такий добрий та корисний подарунок».

До кінця 2019 року Фонд Ріната Ахметова передасть лікарням по всій Україні ще 170 карет швидкої допомоги. Усі 200 авто будуть працювати в тих районах, де найбільше потрібні.