Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Найстарша жителька Пісок Софія Толмачова отримала допомогу від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова

18.08.2017

16 серпня Гуманітарний штаб Ріната Ахметова доставив ліки і продуктовий набір Софії Антонівні Толмачовій – найстарішій мешканці селища Піски Донецької області. Рік тому 78-річна баба Соня, як її називають нечисленні сусіди, що живуть у прифронтовому селищі, намагалася сховатися під час чергового обстрілу, але оступилася, підвернула ногу й отримала закритий перелом стегна зі зміщенням. Гуманітарний штаб надав тоді жінці допомогу на придбання ліків і стегнової пароксимальної пластини для проведення операції.

Операція пройшла в Кураховому, Софію Антонівну буквально поставили на ноги й дали можливість самостійно пересуватися. Але для того, щоб підтримувати здоров’я літньої жінки, необхідні ліки, яких у Пісках придбати неможливо.

Днями для Софії Антонівни були закуплені й доставлені прямо в Піски життєво необхідні медпрепарати, яких їй вистачить до кінця 2017 року. Серед них – протиаритмічні, гіпотензивні, анальгетики, а також ліки, які зміцнюють кістково-руховий апарат. Крім того, придбали також протисудомні і протизапальні препарати для сина Софії Толмачової – інваліда дитинства, який не чує, не говорить і самостійно себе не обслуговує.

«У мене була велика сім’я, а зараз я залишилася одна, із сином-інвалідом. У березні мені буде 79. Я кріплюся та плачу, а ще молюся. Коли стріляють, не можу заснути – серце починає боліти, тиск піднімається. Візьму по 15 крапель собачої кропиви та валеріани, і тоді заспокоююся й засинаю», – ділиться переживаннями баба Соня.

У Пісках немає ні водопостачання, ні електрики, не кажучи вже про аптеки. Єдиний порятунок жителів цього та інших прифронтових селищ – благодійна допомога.

«Спасибі Рінату Ахметову, він нас врятував і дав змогу ще пожити на цьому світі. Дай Боже йому здоров’я!» – сказала Софія Толмачова, приймаючи привезені їй ліки.

«Це було особисте рішення засновника Гуманітарного штабу Ріната Ахметова – допомогти Софії Антонівні. Створюючи Гуманітарний штаб, Рінат Леонідович ставив перед собою і всією командою Штабу єдину мету – допомагати найбільш соціально незахищеним жителям Донбасу, – людям похилого віку, дітям, інвалідам та багатодітним сім’ям, – які опинилися в біді через війну. За 3 роки роботи Штабу завдяки такій допомозі було врятовано понад 1 000 000 людських життів!» – підкреслив Олександр Вишняков, керівник Гуманітарного штабу.

Штаб продовжує допомагати людям, що живуть на лінії вогню або постраждалим від воєнного конфлікту. У межах напряму «Індивідуальні звернення» 1 604 особи отримали допомогу в проведенні невідкладного лікування й операцій, з них: 670 – дорослі, 934 – діти.