Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Найбільшу у вересні автоколону відправив на Донбас Штаб Ахметова

09.09.2015

Вранці, 9 вересня, у Донецьк із дніпропетровського складу вирушила автоколона з продуктами від Штабу Ріната Ахметова. За підсумками доставляння заплановано сформувати 50 тисяч наборів виживання. Це найбільше постачання на Донбас у вересні та 94-е за весь час роботи Штабу. Ця допомога призначена населенню на непідконтрольних територіях.

У складі колони 17 фур, які везуть 340 тонн продуктів: макарони, соняшникову олію, борошно, вівсяні пластівці, крупу, цукор, горох, паштет, консерви із сардини.

Ця автоколона має повний пакет документів, оформлений із дотриманням усіх норм і процедур, згідно з чинним законодавством України, та підтверджує склад вантажу і якість продукції. Також наявний наказ Міністерства соціальної політики України про визнання вантажу гуманітарним.

На сьогодні на непідконтрольній території відкриті всі 32 стаціонарні пункти видавання допомоги від Штабу Ахметова в 17 містах: Також у Сніжному Донецької області продовжує роботу мобільна бригада волонтерів, яка за перші дні вже видала понад 1000 продуктових наборів для місцевих жителів пільгових категорій.

Станом на 9 вересня 2015 року Штаб Ріната Ахметова видав 4 млн 378 тис. дорослих наборів виживання і 320 тис. дитячих наборів з обох боків лінії зіткнення.