Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Набори виживання доставлені жителям Красногорівки

28.05.2019

Фонд Ріната Ахметова продовжує доставляти продуктові набори найбільш нужденним жителям Донбасу. Сьогодні мобільні волонтери Фонду працюють у Красногорівці. Серед тих, хто прийшов по набір виживання, Любов Бараник. Жінка одна виховує двох дітей: п’ятирічного Андрія й семирічну Настю.

– Нам багато випало пережити з початку бойових дій. Найстрашнішою була осінь 2017 року. Ми тоді місяць жили в підвалі, спали там, милися, їли. Не виходили на вулицю, тому що були обстріли. Потім стріляти припинили – і згодом ми переїхали в будинок. І відразу ж знову почалося! Чули, як кожні п’ять секунд снаряди падають то справа від будинку, то зліва. Потім наскрізь прошило дах, вибухнуло в кімнаті. Добре, що в ній нікого не було, – розповідає Любов Миколаївна.

Після обстрілу жінка вийшла на вулицю й жахнулася: навколо її будинку від недавніх вибухів диміли 24 вирви. Сильно постраждав будинок, а всі господарські будівлі були зруйновані. Це стало великим ударом для сім’ї. Досі відновити сараї не вдається – матеріальний стан самотньої матері потребує багато кращого. Але жінка не втрачає самовладання:

– Головне, що живі та здорові мої діти. Не голодуємо, за що дякуємо Фонду Ріната Ахметова, який постійно допомагає нам продуктами. Завдяки цій підтримці ми зберігаємо надію на краще.

Набори виживання Фонду Ріната Ахметова, за підсумками травня, отримали майже 22 тисячі осіб. Завдяки допомозі Ріната Ахметова за роки конфлікту на Донбасі врятовано життя понад мільйона людей.