Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Набір виживання отримала сім’я Капітоненків

09.07.2019

Початок збройного конфлікту на Донбасі Тамара Капітоненко з Піонерського зустріла вагітною. Восени 2014 року батько віз її народжувати в найближчий робочий пологовий будинок через кілька блокпостів. Їхали й чули, як десь поруч рвуться снаряди.

Маленька Соня народилася дуже швидко: лікарі сказали, що це наслідки стресу матері на тлі розпочатих бойових дій. На щастя, дівчинка народилася здоровою. Але у перші  дні життя вона разом із мамою мала їхати на лінію зіткнення. Там стріляють, але там їхній дім.

– Від обстрілів ховалися в підвалі всі разом. Я, мама моя та доньки. Соню в пелюшках клала спати на полицю. У неї перші місяці життя там пройшли, серед консервації, – розповідає Тамара.

Від переживань за близьких у жінки болить серце. У буквальному сенсі. Доводиться витрачати мізерні заощадження на ліки. А одинокій матері потрібно ще годувати дітей.

– Сам на сам із бідою ми не залишилися завдяки допомозі Ріната Ахметова, з перших днів відчуваємо його підтримку, одержуємо продуктові набори. Дякуємо за це дуже! – каже Тамара.

З початку збройних дій Фонд Ріната Ахметова видав більш ніж 12 мільйонів продуктових наборів на Донбасі. Завдяки цій допомозі врятовано понад мільйон людських життів.