Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Набір виживання отримала сім’я Топалових із Гранітного

19.03.2019

Від будинку Раїси та Віктора Топалових до лінії розмежування трохи більше кілометра. Тому забути хоча б на кілька годин, що смертельна небезпека завжди поруч, не виходить.

– Ось це вікно нам замінило телевізор зі страшними фільмами. Величезну кількість разів ми спостерігали в ньому снаряди, що летять, порохові сліди і трасувальні кулі. Звикнути до цього не вдається, – каже Віктор Костянтинович.

Страх подружжя одне за одного побільшав, коли Раїса Порфиріївна ледь не загинула. Вона досі згадує той день з тремтінням:

– Була на вулиці – і раптом яскравий спалах, гул, а потім за десять метрів від паркану розірвався снаряд!

Топалови разом майже 60 років, ще до початку збройного конфлікту вони втратили дочку, але сьогодні живуть мрією про те, що зможуть побачити внучку та правнуків.

– Вони виїхали з Гранітного, щойно почалася стрілянина, ми їх змусили. Зараз онука постійно телефонує, поривається приїхати. Серце розривається, але взяли з неї обіцянку не ризикувати, – каже Раїса Топалова.

Пенсіонери поки обмежуються лише телефонним спілкуванням з онукою. Навіть посилку в Гранітному отримати проблематично – вона сюди просто не доїде. Доброю підмогою для пенсіонерів був город, але влітку 2018-го через сильну посуху велика частина врожаю загинула. Вижити допомагає пенсія і продуктові набори, які в село регулярно привозять бригади мобільного видавання Фонду.

– Дякую Рінату Ахметову за добру душу, його допомога для нас безцінна, – сказала Раїса Топалова.

З початку збройного конфлікту на сході України Фонд Ріната Ахметова допоміг більш ніж мільйону мирних мешканців. Жителям Донбасу видано понад 12 мільйонів продуктових наборів.