Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Набір виживання отримала сім’я Костіних зі Щербинівки

15.08.2019

Сім років тому, задовго до початку збройного конфлікту на Донбасі, у Валентини Костіної зі Щербинівки помер чоловік. Міцний чоловік згорів за кілька місяців.

– Захворів ось так різко, і за півроку – все. Тільки один рік пробув на пенсії, – каже жінка.

Валентині доводиться самотужки доглядати доньку Таїсію, якій майже 40 років. Через рідкісне захворювання вона не може працювати й допомагати матері. Це завдання непросте. А з початком бойових дій на Донбасі виживати сім’ї стало ще важче.

– Дуже морально важко. Від кожного гучного звуку здригаємось. Ніяк не звикнемо. Ну, і роботи не стало в нашій Щербинівці. Це теж напасть, – скаржиться Валентина.

Сім’я живе на соціальну допомогу. Жінка зізнається, її ледь вистачає на ліки. Грошей на їжу часто не залишається. Сім’ю рятує допомога Фонду Ріната Ахметова.

– Дай Боже здоров’я Рінату Леонідовичу. Якби не ця допомога, ми б просто не вижили. Дякуємо йому дуже, – каже Валентина Костіна.

До її слів приєднуються інші жителі селища – у Щербинівці допомогу Ріната Ахметова отримує кожен п’ятий. З початку збройних дій Фонд Ріната Ахметова видав більш ніж 12,3 мільйона продуктових наборів на Донбасі. Завдяки цій допомозі врятовано понад мільйон людських життів.