Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

На Волині проведено семінар для соціальних працівників з протидії туберкульозу

02.08.2013

31 липня 2013 р. у місті Рожище Волинської області було проведено семінар для соціальних працівників з протидії епідемії туберкульозу. Захід відбувся в рамках Програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» фонду Ріната Ахметова «Розвиток України», організатором стала Марія Адамчук, АКСМ-координатор Програми у Волинській області.

 

20 працівників соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді мали змогу дізнатись, як ефективніше протидіяти поширенню такої небезпечної недуги як туберкульоз. Лектором виступила Еліна Драчинська, лікар-фтизіатр Волинського тубдиспансеру. Окрім соціальних працівників, захід відвідали місцеві чиновники: голова Рожищенської райдержадміністрації Володимир Масалов, директор Рожищенського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олег Шварцкоп та заступник голови райдержадміністрації Тарас Войтович.

 

 

Інформація, представлена на семінарі, була корисною як для молодих, так і для більш досвідчених спеціалістів, які дізнались більше про нюанси виявлення, профілактику та лікування туберкульозу. Учасників семінару також цікавили питання ізоляції хворого на туберкульоз та примусового лікування. Наприкінці семінару учасникам роздали інформаційні матеріали з основними симптомами туберкульозу та закликом звернутись до лікаря при наявності декількох з них, а також брошуру для пацієнтів та членів їх сімей «Що потрібно знати про туберкульоз», з якої вони можуть дізнатися більше про хворобу та її лікування.