Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

На Тернопільщині волонтери просять пожертвувати дітям-сиротам свій час, а не гроші

19.02.2016

Тернопільській обласний Фонд «Майбутнє сиріт» шукає наставників для дітей в інтернатних закладах. Більшість працівників фонду зростали в інтернатах і переконані, що жодні подарунки не замінять дитині сім’ю.

«Коли дитина росте у сім’ї, то багато дізнається про життя від батьків. Вони можуть підказати, підтримати, коли важко, розділити разом радість. Хлопці й дівчата в інтернаті позбавлені цього.
Там один вчитель і 15-20 дітей. Усі вони живуть за спільним графіком, а коли завершують навчання, не знають, що робити далі, – каже Андрій Назаренко, голова благодійного фонду.

Усиновлення та інші форми сімейного влаштування як альтернатива інтернатному вихованню, не завжди працюють. Чим старше дитина, тим менше залишається шансів знайти сім’ю. До того ж більшість дітей, які виховуються в сиротинцях, мають батьків, які ними не опікуються.

Саме тому Андрій закликає до наставництва – щонайменше раз у місяць зустрічатися з підопічним, кілька годин на тиждень спілкуватися по телефону, а головне – мати бажання допомагати дитині. У фонді запевняють, що для бажаючих допомогти дітям, проведуть тренінги, як спілкуватися з сиротами.

СИРІТСТВУ - НІ!

за інформацією Наш День