Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«На роковини прилетіло 26 лебедів — стільки ж воїнів полягло тут в один день»: історія фельдшерки з Київщини у Музеї «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова

07.09.2024

Бородянська громада Київщини — одна з тих, яка відчула весь жах повномасштабного вторгнення. Фельдшерка Любов Боярська, яка працює у двох селах, продовжувала надавати допомогу людям навіть під щільними обстрілами. Свою історію Любов із села Дмитрівка довірила Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Фельдшерський пункт російські військові захопили практично одразу. Звідси вони й вели обстріли. Пані Любов перебувала у родичів, коли до хвіртки постукала одна з сусідок: на вулиці лежав поранений чоловік.

«І що робити? Навколо бомбить, а в мене немає навіть ножиць. Надала допомогу, як могла, і з того, що було під рукою. Знайшлися серцеві, кровоспинні препарати, ізоляційна стрічка, скотч тощо», — пригадує пані Любов.

Пораненого чоловіка вдалося швидко доставити до медичного закладу, і там високо оцінили роботу фельдшерки. Тим часом на Київщині точилися масштабні бої. Тільки 7 березня 2022 року біля села полягло 26 наших захисників.

«7 березня приїжджали батьки всіх цих хлопців, що загинули. А напередодні до села прилетіли лебеді. Люди порахували, що скільки було хлопців, стільки було і лебедів», — розповідає пані Любов.

Її історія з перших вуст — за посиланням: https://bit.ly/3z80xKU

Історія Любові із Київщини увійшла до Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова, який збирає історії мирних мешканців України про війну від першої особи. Його архів містить вже понад 115 тисяч історій.

Розкажіть свою на порталі Музею https://civilvoicesmuseum.org/ або на безкоштовній гарячій лінії 0 (800) 509 001.