Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

На лінії вогню: гуманітарна допомога для жителів села Чермалик

23.03.2017

Бригади мобільного видавання Штабу Ріната Ахметова доставили гуманітарну допомогу в Чермалик та навколишні села Волноваського району. Місцеві жителі й переселенці отримали 534 продуктові набори. Допомога призначена найбільш соціально-незахищеним категоріям населення – людям похилого віку, інвалідам, батькам-одинакам, багатодітним сім’ям та сім’ям із дітьми від народження до 35 місяців.

У той час як видавання гуманітарної допомоги заблоковано на непідконтрольній території Донецької області, Штаб Ріната Ахметова продовжує видавати набори виживання на підконтрольній території і в «сірій зоні».

«Село Чермалик розташоване поблизу лінії вогню. Тут не припиняються обстріл і люди залишаються в дуже важких і небезпечних умовах. Сьогодні ми привезли допомогу в Чермалик удесяте. І щоразу люди діляться наболілим. Кажуть, як чекають і потребують допомоги. Для багатьох сімей, які не мають можливості виїхати, це єдине джерело виживання», – розповідає Павло Квасник, волонтер мобільної бригади Штабу Ріната Ахметова.

Серед тих, хто регулярно отримує допомогу Штабу Ріната Ахметова, – молода вдова Тетяна. У травні 2016 року її чоловік-тракторист підірвався в полі на міні. На руках у жінки залишилися двоє маленьких дітей. «Спасибі, що пам’ятаєте про нас і приїжджаєте. Ця допомога рятує нас», – сказала Тетяна волонтерам.

За весь час роботи, з травня 2015 року, мобільні бригади Штабу видали понад 298 тисяч продуктових наборів з обох боків лінії зіткнення. Допомога Гуманітарного штабу Ріната Ахметова врятувала життя більш ніж 1 млн осіб.