Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

На Харківщині за рік більше дітей знайшло сім’ї, ніж осиротіло

26.01.2016

 

У 2015 році в Харківській області стали сиротами 630 дітей. Це менше, ніж у минулі роки, коли осиротіло 715 дітей. Про це повідомила начальник Служби у справах дітей Харківської облдержадміністрації Тетяна Печерських.

123 дитини були усиновлені, 435 дітей влаштовані під опіку, 129 – до прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Минулого року, каже начальник, - жодна дитина не була влаштована до інтернатних закладів системи освіти.

Тобто сім’ї знайшли і ті діти, які опинилися в інтернатах ще раніше.

Тетяня Печерських каже, що добрі новини принесли – це результат роботи програми реформування системи закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Якщо у 2008 року під час запуску програми в області працювало 9 інтернатних закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

«До початку програми найпростіший спосіб влаштувати дитину на виховання. Негатив такого способу був і в тому, що коли діти ставали сиротами, їх роз'єднували: найменші діти йшли в будинок дитини, постарше - в дошкільні установи системи освіти, а старші - в установи системи освіти, і як показує життя, більше вони ніколи не зустрічалися », - розповіла Тетяна Печерських.

Завдяки програмі торік був закритий останній сирітський інтернат.

СИРІТСТВУ - НІ

за матеріалами www.objectiv.tv