Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

На Донбасі загинув фотограф газети «Сегодня» Сергій Ніколаєв. Гуманітарний штаб висловлює співчуття рідним і близьким

02.03.2015

У суботу, 28 лютого, у районі селища Піски Донецької області загинув фотограф газети «Сегодня» Сергій Ніколаєв. Він разом із колегами-журналістами потрапив під мінометний обстріл.

Сергій дістав множинні осколкові поранення під бронежилетом, серйозні пошкодження рук і ніг. Його оперативно доставили до військового шпиталю м. Красноармійська у стані клінічної смерті. Медики провели більш ніж двогодинну операцію. Але врятувати Сергія не вдалося.

У газеті «Сегодня» Сергій пропрацював штатним фотокореспондентом понад 6 років. За словами колег, він був професіоналом своєї справи, які віддають себе своїй роботі на 100%. Йому завжди вдавалося робити пам’ятні й ефектні фоторепортажі. Сергій побував у відрядженнях у багатьох країнах світу, де тривали збройні конфлікти: Сомалі, Лівії, Грузії, Ірані та ін. Останньою гарячою точкою для нього стало відрядження на Донбас, у якому він робив репортаж для рідної газети і збирав матеріали для своєї майбутньої фотовиставки.

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова висловлює глибоке співчуття рідним, близьким і колегам загиблого Сергія Ніколаєва. За рішенням Ріната Ахметова Штаб виділить сім’ї загиблого фотографа допомогу в розмірі 100 тис. грн.

Всього, починаючи із серпня 2014 року, під час бойових дій на Донбасі загинули 80 співробітників групи компаній СКМ, їхнім сім’ям також надано матеріальну допомогу. Багато хто з них загинув, виконуючи свої посадові обов’язки.