Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

На «Донбас Арену» прибула завершальна в липні автоколона з продуктами від Штабу Ахметова

31.07.2015

Увечері, 31 липня, до Донецька прибула завершальна в липні автоколона з продуктами від Штабу Ріната Ахметова для мирних місцевих жителів Донецької й Луганської областей, які залишаються на не підконтрольній українській владі території.

20 фур доставили в логістичний центр Штабу на стадіоні «Донбас Арена» 400 тонн продуктів: цукор, борошно, макарони, горох, крупу, олію, консерви із сардин, паштет, згущене молоко. З цих продуктів буде сформовано 40 тисяч дорослих наборів виживання для найбільш соціально незахищених мирних жителів — старих, сиріт, інвалідів, багатодітних та прийомних сімей та інших.

Всі блокпости на шляху прямування та митний огляд автомобілі пройшли з повним пакетом документів, оформленим із дотриманням усіх норм і процедур, згідно з чинним законодавством України, що підтверджує склад вантажу і якість продукції. Також наявний наказ Міністерства соціальної політики України про визнання вантажу гуманітарним.

З урахуванням сьогоднішньої автоколони в липні Гуманітарний штаб доставив у логістичні центри в Донецьку й Маріуполі 14 автоколон із 4800 тоннами продуктів харчування. Це 395 тисяч дорослих і 39 тисяч дитячих наборів.

Штаб Ріната Ахметова зробив усе можливе, щоб своєчасно забезпечити продуктами харчування мирних жителів Донбасу найбільш соціально незахищених категорій. Упродовж липня вдалося заповнити запаси наборів виживання в логістичному центрі на «Донбас Арені», що дозволило відновити роботу всіх пунктів видавання на не підконтрольній Україні території Донбасу. Це 31 стаціонарний пункт у 17 містах Донецької та Луганської областей.

Допомогу також можна отримати в понад 40 стаціонарних пунктах на лінії зіткнення й у містах Донбасу, підконтрольних українській владі, де проживають переселенці.

За весь час роботи Штабу, із серпня 2014 року до липня 2015 року, видано 3 млн 848 тис. дорослих і 280 тис. дитячих наборів з обох боків лінії зіткнення.