Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Мирний відпочинок для дітей Донбасу – почалося приймання заявок

15.05.2018

Сьогодні стартує приймання заявок на літній відпочинок, який організовує Гуманітарний штаб Ріната Ахметова для дітей Донбасу, які живуть з обох боків лінії зіткнення.

500 донецьких школярів, які пережили жахи війни, відпочинуть за програмою Штабу «Мирне літо – дітям Донбасу» в таборі Святогірська. Діти від 8 до 14 років, які проживають на непідконтрольній території або в «сірій зоні», а також переселенці зможуть два тижні провести на свіжому повітрі в сосновому лісі, поруч розташоване озеро з піщаним берегом. Літній сезон в таборі триватиме з 1 липня до 11 серпня, у три зміни по 14 днів.

«Проект Штабу Ріната Ахметова «Мирне літо – дітям Донбасу» спрямований передусім на те, щоб діти, які постраждали під час воєнних дій, змогли відчути себе в безпеці та пройти психологічну реабілітацію. Для цього в таборі працюватимуть психологи, які пройшли навчання в Гуманітарному штабі за курсом «Травма війни». За допомогою ігор, арт-терапії та майстер-класів вони допоможуть дітям впоратися зі страхами, знизити рівень тривоги, розвинути навички комунікації. Професіонали створять атмосферу відпочинку, безпечного простору та комфортного спілкування», – зазначив менеджер проектів Фонду Ріната Ахметова Андрій Хворостянко.

Нудьгувати на відпочинку не доведеться. Дітей чекають ігри та цікаві заняття. На території табору є футбольне поле зі штучним покриттям, волейбольний та баскетбольний майданчики, зал для гри в малий теніс (пінг-понг). Крім того, кожна дитина зможе знайти заняття до душі. У таборі працюватимуть 10 гуртків: туристичний, вокальний, театральний, малювання, випалювання, різання по каменю. А ще теніс, танці, шахи, плетіння і навіть глинотерапія.

До слова, за три роки за програмою «Мирне літо – дітям Донбасу» змогли відпочити 3500 учнів молодших і середніх класів. Це діти з багатодітних, неповних сімей, вихованці дитячих будинків сімейного типу. Для сотень дітей Донбасу це єдина можливість оздоровитися і подолати «травму війни».

Щоб потрапити в табір, потрібно оформити заявку на сайті Гуманітарного штабу Ріната Ахметова, через сервіс «Онлайн-помічник». Або зателефонувати на гарячу лінію 0 800 509 001. Пріоритет буде віддаватися дітям з багатодітних або неповних сімей. Дізнатися, які документи потрібно підготувати для участі дитини в проекті «Мирне літо – дітям Донбасу», можна на сайті Гуманітарного штабу в розділі «Як отримати допомогу». Що важливо: перебування дітей в оздоровчому таборі повністю фінансується Гуманітарним штабом.