Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Мирне літо для 2800 дітей Донбасу. Штаб Ахметова завершив програму літнього оздоровлення

28.08.2015

Програма Гуманітарного штабу Ріната Ахметова «Мирне літо — дітям Донбасу» добігла кінця. 2800 дітей відпочили та оздоровилися завдяки їй, а також змогли ненадовго забути й абстрагуватися від випробуваних за час війни переживань.

600 дітей оздоровилися в бердянському таборі «Факел». Тут відпочивали як діти, що проживають на непідконтрольних територіях Донбасу, так і діти-переселенці.

У таборі діти знайшли нових друзів і розширили коло спілкування. Із дітьми працювали професійні педагоги й вожаті, а ще психологи Гуманітарного штабу. Також для дітей було організовано активне й різноманітне дозвілля: відпочинок на пляжі, майстер-класи та спортивні гуртки, дискотеки, ігри, екскурсія в місто, морська екскурсія на «піратському» кораблі. Діти самостійно вибирали, який вид розваг їм приємніший і цікавіший.

Ще 2200 дітей, які проживають у зоні АТО й не можуть виїхати для відпочинку на мирні території, оздоровилися в літніх центрах Штабу, які були відкриті в чотирьох містах — Донецьку, Єнакієвому, Комсомольському та Харцизьку.

У літніх центрах для дітей також була підготовлена цікава та насичена програма відпочинку: конкурси талантів, літературні гуртки, танцювальні флеш-моби, спортивні заходи та майстер-класи. У центрах також працювали психологи, які проводили для дітей групові та індивідуальні заняття. Крім того, дітей навчили правил поведінки в надзвичайних ситуаціях.

«Ми вдячні організаторам та працівникам дитячого центру за те, що дали можливість дітям організовано провести вільний час. Вихователі та вожаті доброзичливі, чуйні, приділяють багато уваги дітям. Діти дуже задоволені!», — розповідає Наталя Чумак-Жунь із Єнакієвого, мама дівчинки, яка відпочивала в місцевому літньому центрі.

Дітям, які відпочивали, як у таборі, так і в літніх центрах сподобався такий вид дозвілля. Вони знайшли друзів, дізналися й відкрили багато нового, розважилися.

«Мені в таборі сподобалися вожаті, вони найвеселіші, найкласніші, вони нас розуміли. Ми з ними стали друзями. Щодня ходили на море, грали в різні ігри, їздили слухати органну музику, нам усім дуже сподобалося. Ми знайшли тут багато друзів. Всі мені сподобалося й хотілося б приїхати ще раз», — ділиться 14-річна Аріна Набока з Мар’їнки, що відпочивала в Бердянську.