Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Мирне літо – дітям Донбасу – 2016»: Штаб Ахметова запускає програму відпочинку

29.06.2016

29 червня 2016 року Штаб Ріната Ахметова починає приймати заявки за програмою «Мирне літо – дітям Донбасу – 2016», за якою діти з Донецької області зможуть безплатно відпочити в таборах Святогірська й на Азовському морі. Про це під час онлайн-конференції в «Сегодня Мультимедіа» повідомила Римма Філь, координатор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

У програмі можуть взяти участь діти віком 8–12 років, які проживають на непідконтрольній території і в «сірій зоні» Донецької області. Пріоритет буде надаватися тим дітям, які минулого року не брали участь у програмі «Мирне літо – дітям Донбасу», а також дітям із багатодітних або неповних сімей.

«Здоров’я, відпочинок, щастя дітей завжди були у пріоритеті в Ріната Ахметова. Зараз усі зусилля Гуманітарного штабу спрямовані на те, щоб допомогти впоратися з важкою ситуацією й умовами, у яких опинилися діти, у період військових дій. Сьогодні, 29 червня, ми запускаємо програму «Мирне літо – дітям Донбасу – 2016». Ця програма спрямована на фізичне і психологічне оздоровлення дітей у таборах на морі й у лісі», – розповіла Римма Філь.

У межах програми літнього відпочинку з 1 до 28 серпня включно заплановано оздоровити 500 дітей Донбасу. Упродовж місяця буде відкрито 2 зміни в таборі «Альбатрос» (сел. Стрілкове, Херсонська область) з 1 до 14 серпня і з 15 до 28 серпня, під час яких зможуть відпочити 300 дітей. Й 1 зміна в таборі «Сонячний» у центрі курортної зони Святогірська, з 1 до 14 серпня включно, для 200 дітей.

Проїзд до місць відпочинку батьки оплачують самостійно. Перебування в оздоровчих таборах здійснюється повністю за кошт Гуманітарного штабу.

Крім масштабної розважальної програми в таборах будуть працювати 2 команди психологів, які пройшли минулого року навчання від Штабу Ахметова за курсом «Травма війни». Психологи будуть проводити заняття та консультації, спрямовані на стабілізацію та поліпшення психоемоційного стану дитини, зниження тривожності, розвиток навичок комунікації.

«Дітки, які приїдуть на відпочинок, живуть зараз у стані війни. Особливо в «сірій зоні», де не припиняються обстріли, і сім’ї змушені ховатися в підвалах. З цими дітьми працюватимуть психологи, вони отримають максимально комфортні умови відпочинку. Гуманітарний штаб вибрав найкращі оздоровчі центри. Ми дуже сподіваємося, що за допомогою цієї програми наші маленькі земляки зможуть повноцінно відпочити і відновитися», – сказала Римма Філь.

Подати заявку на участь дитини можна на гарячу лінію штабу Ріната Ахметова 0 800 509 001 або електронну пошту [email protected] (обов’язково вказавши тему листа ЛЕТО2016).

Перелік документів, необхідних для участі у програмі:

  1. Ксерокопія свідоцтва про народження дитини;
  2. Ксерокопія паспорта одного з батьків із зазначенням прописки;
  3. Ксерокопія ідентифікаційного коду одного з батьків;
  4. Ксерокопія довідки переселенця (для переселенців);
  5. Довідка про епідеміологічне оточення;
  6. Довідка з лікувального закладу про стан здоров’я (форма 079/У);
  7. Довідка / виписка з карти щеплень (зокрема зазначення дати останнього щеплення), а саме:
  • БЦЖ (щеплення від туберкульозу, не менше 1);
  • АКДС (щеплення від коклюшу, дифтерії, правця);
  • Поліомієлітне щеплення (ІПВ, ОПВ);
  • КПК («Пріорікс») – щеплення проти кору, епидпаротиту та краснухи.
  1. Ксерокопія посвідчення багатодітної сім’ї / документа, що підтверджує статус матері-одиначки;
  2. Згода батьків на роботу з дитиною психологів.