Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Микола Гоголь на Сорочинському ярмарку долучився до боротьби з туберкульозом

31.08.2013

Нещодавно на Полтавщині відшумів, відгримів славнозвісний Національний Сорочинський ярмарок. З давніх-давен він славиться своїм яскравим національним колоритом. На ярмарку панував вир українських звичаїв та традицій, йшла жвава торгівля різноманітним крамом, обмін контактами. Святковий настрій відпочиваючим створювали різноманітні творчі колективи.

За даними УМВС України в Полтавській області на головному торжищі країни побувало півмільйона гостей, серед них щонайменше 200 – іноземці. Традиційно на ярмарок приїздять делегації з різних регіонів України.

Під час ярмаркування гості мали можливість отримати літературу з питань профілактики туберкульозу, надану фондом Ріната Ахметова «Розвиток України». Її розповсюджували волонтери обласного Товариства Червоного Хреста України та АКСМ-координатор Програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» у Полтавській області Ніна Дурдикулиєва.

В цьому році сам Микола Гоголь (актор Полтавськогообласного музично-драматичного театру) допомагав поширювати серед відвідувачів інформацію про перші ознаки захворювання на туберкульоз та шляхи його профілактики.