Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Ми чекали на неї п’ять років!»: Кременецька станція екстреної допомоги отримала швидку від Ріната Ахметова

07.08.2019

Місто Кременець затишно розташувалося в Кременецьких горах. Його часто називають тернопільською Швейцарією за місцеві краєвиди. Сюди приїжджають туристи з усього світу, яким періодично потрібні послуги лікарів.

– У нас дуже багато готелів, тому виїзди до туристів не рідкість. У когось тиск у горах скаче, буває, що в дітей температура, – розповідає лікар Кременецької швидкої екстреної допомоги Леся Чернявська.

Раніше медики виїжджали до пацієнтів на старих уазиках. Але цього літа вперше за останні п’ять років автопарк місцевої швидкої, нарешті, оновився – сучасна машина класу В, обладнана за останнім словом медичної техніки, стала подарунком мешканцям і гостям Кременця від Фонду Ріната Ахметова.

– Тут чудове обладнання. У машині є все для порятунку життів! Уся техніка найновіша. Наприклад, електрокардіограф після замірів навіть сам підказує нам діагноз, – каже фельдшер Алла Темчук.

Не може стримати емоцій і головний лікар Кременецької станції швидкої допомоги Андрій Сапіга:

– Ми дуже вдячні Рінату Ахметову за цей подарунок. Кажу це не тільки від імені нашої станції, але й від пацієнтів, від усієї території, яку ми обслуговуємо.

Перші 30 автомобілів у рамках проекту Фонду Ріната Ахметова «200 швидких для України» було передано на початку липня. Решта 170 машин надійдуть в обласні лікарні, станції швидкої допомоги та амбулаторії сільських громад 22 областей України до кінця 2019 року. Масштабний проект загальнонаціонального значення реалізується за особистим рішенням Ріната Ахметова й повністю фінансується за його кошти.