Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Ми вдячні, що порятунок не перервався»: у реанімобілях для Охматдиту від Фонду Ріната Ахметова надаватиметься допомога новонародженим

16.07.2024

Під час масованого ракетного обстрілу росіян 8 липня 2024 року постраждала Національна дитяча спеціалізована лікарня «Охматдит». На третій день після ворожого теракту Фонд Ріната Ахметова передав закладу два сучасні реанімобілі, призначені для порятунку новонароджених дітей, і вони вже починають виїжджати на виклики.

«Після ракетної атаки наше відділення збережено, але автомобіль ушкоджений незворотно. Тож коли дізналися, що Фонд Ріната Ахметова надає нам одразу два автомобілі, то були вражені, розчулені й вдячні. Настільки швидко! Ми можемо продовжувати роботу!»,— говорить Лариса Ніконова, керівниця відділення інтенсивної терапії новонароджених «Охматдиту».

У складі цього підрозділу — неонатальна виїзна реанімаційна бригада, яка стикається зі складними медичними випадками, включаючи злоякісні утворення та вроджені захворювання немовлят. Відтак для їх транспортування потрібен якісний автомобіль.

«Цей автомобіль абсолютно відповідає всім сучасним вимогам. Тут є все: дефібрилятори, монітори, підігрівачі інфузій, апарат штучної вентиляції. Щира подяка Фонду Ріната Ахметова й тим людям, які допомагають не переривати допомогу нашій найуразливішій категорії — новонародженим діткам», — підкреслює лікарка.

Фонд не вперше допомагає медичним установам України автомобілями «швидкої». Зокрема, у 2019 році було реалізовано проєкт «200 швидких для України», це найбільший приватний благодійний проєкт у сфері невідкладної медицини за часи Незалежності.

З 2014 року Фонд надав допомогу з лікування та реабілітації понад 11 тисячам українців.

Слідкуйте за оновленнями на сайті Фонду https://akhmetovfoundation.org/news

Якщо вам або тим, кого ви знаєте, потрібна допомога, пишіть у месенджер Фонду http://m.me/AkhmetovFDU або телефонуйте на безкоштовну гарячу лінію 0 800 509 001 (лінія працює з понеділка по п’ятницю з 9 до 18).