Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Ми не говоримо про війну, не хочемо згадувати», – у таборі «Альбатрос» відкрилася третя зміна

14.08.2017

10 серпня в таборі «Альбатрос», який розташований у селищі Стрілкове Херсонської області, відкрилася третя зміна. Майже 130 дітей, що беруть участь у проекті Гуманітарного штабу Ріната Ахметова «Мирне літо – дітям Донбасу», прибули до табору, розташованого на березі Азовського моря. Більшість дітей проживають на непідконтрольній території Донбасу, у «сірій зоні», і не з чуток знають, що таке війна.

«Ми не говоримо про війну, не хочемо згадувати. Тут море, класні вожаті. Наприкінці дня втомлюємося і спимо без задніх ніг. Єдине – дуже переживаємо за батьків», – розповів 9-річний Гліб, переселенець із Горлівки.

У таборі «Альбатрос» діти із зони бойових дій зможуть не тільки оздоровитися й розважитися, але і пройти психологічну реабілітацію. Для цього з ними працюватимуть досвідчені психологи, які через ігрові активності, майстер-класи та арт-терапію допоможуть дітям впоратися з травмою війни. У таборі працюють три психолога Гуманітарного штабу, кожен із них пройшов навчання по курсу «Травма війни».

«Тут створені всі умови для того, щоб дитина хоч якось відновилася й адаптувалася до мирного життя. Ми проводимо арт-терапію, пісочну терапію, через різні техніки наводимо в норму тіла й душі дітвори», – каже Валерія Волкова, психолог.

Всього в дитячих таборах у межах проекту «Мирне літо – дітям Донбасу» вже побувало понад 3 000 дітей із зони воєнного конфлікту. Проект проводиться щорічно протягом останніх 3 років.

«Дітям Донбасу дуже важливо відпочити в спокійній і дружній атмосфері, отримати можливість поспілкуватися не лише з ровесниками, а й із дорослими людьми – тими, хто їх зрозуміє й підтримає. «Мирне літо» триває, цьогоріч кількість дітей, які відпочили в найкращих таборах України, досягне 500», – підсумував Андрій Хворостянко, менеджер програм і проектів Гуманітарного Штабу Ріната Ахметова.