Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Ми були за мить від загибелі»: історія сім’ї Наумових

22.05.2019

 

Набори виживання Фонду Ріната Ахметова сьогодні отримують жителі міста Золоте та села Катеринівка. Обидва населені пункти прифронтові, практично всі місцеві мешканці серйозно постраждали від збройного конфлікту. Сім’я Наумових – серед них.

– Це було зовсім недавно, 24 лютого цього року. О п’ятій ранку почався обстріл. Почули з дружиною гуркіт, відразу підскочили, збиралися бігти в підвал. І тут перший снаряд прилетів – знесло два сараї у дворі. Ми вибігли на вулицю, збиралися сховатися в підвалі. Забарилися трохи, і це нас врятувало, – розповідає В’ячеслав Наумов.

Поки подружжя, тримаючись за руки, рухалося в бік укриття, туди прилетіла міна. Пенсіонери встигли сховатися за залізною ємністю в городі, коли третій снаряд залетів у коридор, яким вони буквально щойно пробігали.

Обстрілом вибило 10 вікон, дверей, побило дах і стіни. В’ячеслав Опанасович підрахував збитки та зрозумів, що відремонтувати житло та споруди зможе нескоро. Зараз усе майно Наумових – невелике господарство з городу та десяток курей. У такій важкій ситуації їх підтримує Фонд Ріната Ахметова.

– Дуже дякуємо за цю допомогу, – сказала Валентина Наумова, отримуючи продуктовий набір.

Загалом в травні бригади мобільної видачі Фонду Ріната Ахметова доставлять набори виживання жителям 26 населених пунктів, розташованих уздовж лінії зіткнення. Серед тих, хто отримає продуктові набори – діти, пенсіонери, люди з обмеженими можливостями. Це майже 22 тисячі жителів Донбасу.