Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Музей «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова запустив чат-бот у Telegram

12.07.2022

Музей Фонду Ріната Ахметова «Голоси Мирних» створив чат-бот у Telegram, за допомогою якого жителі України можуть розповісти свої історії про життя під час війни. 

«Голоси Мирних» — це унікальний онлайн-музей, наймасштабніший у світі архів історій мирних жителів України, які стали жертвами або свідками війни. Наразі архів Музею вже налічує 25 000 історій, зібраних з 2014 року. 

Розповідати власні історії дуже важливо — для того, щоби жодна з них не була забута, щоби світ дізнався про пережите Україною, а свідчення про злочини Росії було зафіксовано задля справедливого покарання. У розповіді історій є і важлива психотерапевтична функція: можливість проговорити свій біль допомагає позбутися травми війни. 

Чат-бот — це простий та зручний інструмент, який допоможе тим, хто з певних причин не готовий до особистої розмови з інтерв'юерами Музею. Дотримуйтесь підказок чат-бота і відповідайте на запитання, які він надсилає. Опитування триватиме 10-15 хвилин. 

Адреса чат-бота: https://t.me/civilvoicesmuseum_bot. Знайти його також можна, вписавши у рядок пошуку @civilvoicesmuseum_bot.

Поділитися історією можна й іншими способами: 
— напишіть вашу історію на власній Facebook-сторінці з хештегами #Голоси_Мирних #розкажіть_свою_історію;
— відвідайте портал Музею та натисніть кнопку «Розповісти історію» (праворуч зверху);
— зверніться на безкоштовну гарячу лінію 0 (800) 509 001.

Кожна історія важлива! Розкажіть свою — щоби зберегти пам'ять про минуле та теперішнє заради кращого майбутнього.