Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Музей «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова проведе у столиці США дискусію в рамках фестивалю документальних фільмів DC/DOX

09.06.2023

16 червня у Вашингтоні, округ Колумбія, відбудеться дискусія на тему «Документування людського досвіду під час війни: архівування історій мирних під час вторгнення росії в Україну». Її представить Музей «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова у рамках фестивалю документальних фільмів DC/DOX.

Відвідувачі почують історії героїв з перших вуст про пережите під час війни, познайомляться з режисерами, які співпрацюють з онлайн-архівом Музею. У фокусі обговорення — роль документальних фільмів у каталогізації досвіду людей під час війни, важливість зберігання історій мирних мешканців про пережите під час війни. 
Учасники матимуть змогу долучитися до дискусії із запитаннями та відповідями. 

Музей «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова збирає історії українських жертв російської агресії з 2014 року. Наразі у Музеї розміщено найбільший у світі онлайн-архів таких історій — понад 70 тисяч. Їх можна знайти на порталі за адресою https://civilvoicesmuseum.org

Також Музей є джерелом розповідей з перших вуст для кінематографістів і документалістів, які зацікавлені у збереженні історичної пам’яті, демонстрації людського досвіду та забезпеченні прозорості у донесенні історій для світу.