Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Мрій. Плануй. Дій!»: допомогти підлітку здійснити свою мрію

29.10.2019

Фонд Ріната Ахметова провів у Києві мотиваційний тренінг «Мрій. Плануй. Дій!» серед підлітків від 12 до 16 років – вихованців дитячих будинків сімейного типу. Разом із психологом, президентом Асоціації наставників та експертом Фонду Надією Кондратюк 50 дітей вчилися візуалізовувати свої мрії та бажання, а також планувати шлях до їхньої реалізації.  Адже для того, щоб досягти визначеної мети, її потрібно спочатку сформулювати для себе самого. І щодня перемагати свій страх, сумніви, лінощі – головні перепони на шляху до мрії.

«Програма «Рінат Ахметов - Дітям. Сирітству – ні!» Фонду є лідером національного усиновлення. Також вона допомагає змінювати на краще життя дітей з інтернатів, дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей. Здійснити їхню мрію і розкрити особистісний потенціал. Це особливо важливо підліткам, які незабаром почнуть доросле життя. Вони мріють про гідне життя, гідне майбутнє, гідну роботу. І такі тренінги допоможуть втілити мрії, дають стимул повірити в себе і свої сили», – сказав Андрій Хворостянко, керівник із розвитку проектів Фонду.

Спочатку діти візуалізували свій настрій, потім малювали мрії на великих листах ватману олівцями та фломастерами, а після того вчилися планувати кроки щодо їх реалізації. Здивувало, що діти говорили не лише про «хочу айфон». «Я хочу стати програмістом», – поділився з нами своєю мрією підліток Ігор. Його сусідка Настя додала: «Я хочу стати перекладачем з англійської та італійської». Хлопчина за сусіднім столиком бажав стати художником.

Три  години промайнули дуже швидко. Наприкінці тренінгу діти з радістю відповіли: «Ми зрозуміли, як треба мріяти! Треба йти вперед і не здаватися».

 «За ті три короткі години нам вдалося досягти змін навіть у способі мислення, – поділилася своїми враженнями тренер Надія Кондратюк. – Так, спочатку ми не могли зрозуміти, що таке мрія. З’ясували, що мрія має бути конкретною, вимірюваною та реальною. Казати «хочу бути успішною» – це ні про що, нема конкретики. Мрія повинна мати форму, барви, план та навіть дати. У когось була мрія бути богом. Згодом дійшли висновку, що богом бути неможливо, а ось стати президентом країни чи нардепом – це вже реально».

Далі діти вчилися візуалізовувати мрії. Адже вкрай важливо, коли ти маєш мрію, скласти план, як її досягти.

«Найбільш мене здивувала мрія «Робити добро». Вона була від сором’язливого, тихого хлопчика, який, як я гадаю, мав непросте життя. Але те, що він намалював свою мрію: «Робити добро» та кроки до її реалізації, вразило мене до глибини душі», – розповіла Надія Кондратюк.

Також Фонд Ріната Ахметова оголосив конкурс «Моя Історія успіху» для вихованців інтернатів та дитячих будинків сімейного типу. Для участі в ньому потрібно підписатися на сторінки Фонду в Facebook (https://www.facebook.com/AkhmetovFDU) або Instagram (https://www.instagram.com/akhmetovfoundation/).

Поділитися своєю історією успіху – опублікувати в соцмережах пост з відео або фото, де описати, якого результату ти досяг у спорті / науці / мистецтві або інших сферах життя.

Додати в Facebook або Instagram хештеги # МояІсторіяУспіху і # ФондРінатаАхметова. Позначити @AkhmetovFDU, щоб ми дізналися саме про твою історію успіху.

Автори найцікавіших історій отримають цінні призи, серед яких смартфон, планшет і екшн-камера. Беріть участь і вигравайте, ми віримо в ваш успіх!