Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Мобільні групи волонтерів і далі доставляють додому продукти для пенсіонерів та інвалідів Донецька

06.03.2015

За лютий мобільні групи волонтерів Гуманітарного штабу Ріната Ахметова доставили додому 880 продуктових наборів для пенсіонерів та інвалідів Донецька, Макіївки й Тореза, які за станом здоров’я не могли самостійно прийти на пункти видавання.

Для багатьох людей похилого віку, які залишилися в Донецьку, це єдине джерело прожитку в умовах активізації бойових дій і невиплати пенсій у місті. Серед заявників багато пенсіонерів та інвалідів, які залишилися без підтримки рідних і за станом здоров’я не можуть виходити на вулицю. Продуктові набори для таких жителів привозять мобільні групи волонтерів, часто ризикуючи власною безпекою. Їм вдається доїхати в найвіддаленіші райони міста, які останні місяці зазнавали постійних обстрілів.

«Ми почали виїжджати до людей, які перебувають на супроводі територіальних центрів управління соціального захисту населення Донецька. Їхні соціальні працівники з різних причин не можуть супроводжувати таких жителів міста. Наші волонтери телефонують людям і з’ясовують останню дату отримання продуктового набору, і якщо не минуло ще місяця, то повідомляють їм дату свого візиту, — розповідає координатор мобільних груп волонтерів Гуманітарного штабу Анжела Сурмава. — Також у лютому силами волонтерів громадської організації «Відповідальні громадяни», з якою співпрацює Гуманітарний штаб Ахметова, нам вдалося доставити понад 180 продуктових наборів для одиноких пенсіонерів та інвалідів у Макіївці та Торезі».

Всього за час роботи мобільних груп волонтерів Гуманітарного штабу Ріната Ахметова додому доставили понад 5000 продуктових наборів для найбільш соціально незахищених літніх донеччан та інвалідів.