Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Мобільні бригади Штабу Ахметова доставляють продукти на лінію дотику

11.06.2015

Цього тижня Гуманітарний штаб Ріната Ахметова почав доставляння продуктових наборів у маленькі села на лінії зіткнення й на підконтрольній Україні території, де проживають переселенці.

Бригади мобільного видавання вперше виїхали в села Володарського району Донецької області. 400 наборів виживання отримали мирні жителі й переселенці пільгових категорій у селах Водяне, Приовражне, Кирилівка, Кірова, Кальчик, Зоря. Два останні розташовані на лінії зіткнення.

«Ідея створення таких груп виникла у зв’язку з тим, що потреба в нашій допомозі зростає щодня. Особливо її потребують ті, хто перебуває в зоні постійних бойових дій, на лінії зіткнення. Там не завжди є можливість відкрити постійний пункт видавання. Такі мобільні видавання дозволяють максимально контролювати якість обслуговування й охоплювати тих людей, які гостро потребують продуктів харчування, але через бойові дії відрізані від цивілізації, і не можуть дістатися до пунктів видавання. Спільно з місцевою владою ми складаємо й обробляємо списки тих, кому необхідна ця допомога. В основі цієї ініціативи — мобільність, гнучкість, швидкість. Такі мобільні бригади Штабу Ріната Ахметова допомагають там, де це потрібно людям», — прокоментувала Євгенія Рзаєва, керівник відділу дистрибуції Гуманітарного штабу.

Подібне мобільне доставляння продуктів від Штабу Ріната Ахметова здійснюється також у віддалені населені пункти Донецької області, які розташовані на не підконтрольних українській владі територіях. Понад 750 наборів виживання вже було доставлено в села Амвросіївського району.

Станом на 11 червня 2015 року за весь час роботи Гуманітарного штабу Ріната Ахметова було видано 3 352 133 наборів виживання з обох боків лінії зіткнення.