Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Мобільні бригади психологів Фонду Ріната Ахметова надають підтримку лікарям Дніпропетровщини

21.03.2023

Мобільні бригади психологів Фонду Ріната Ахметова провели групову психологічну консультацію на тему «Як подолати стрес під час війни» для колективу Центральної лікарні Криничанської селищної ради на Дніпропетровщині. 

Під час повномасштабної війни Дніпропетровська область прийняла сотні тисяч переселенців. До того ж, через відносну близькість до лінії фронту, саме туди ще з 2014 року доправляють поранених людей.

Тож персонал медичних закладів роками несе величезне психологічне навантаження, яке значно посилилося минулоріч.
Під час групової консультації психологи Фонду Ріната Ахметова не лише допомогли медичним працівникам відчути покращення психологічного стану тут і зараз, а й надали практичні вправи для самостійного зниження стресу та внутрішньої стабілізації в подальшому. 

«Багато людей переживають втому, виснаження, спустошення, тривогу. Тому консультації психолога зараз саме на часі, адже на них формулюються корисні поради. Зокрема, як опанувати себе в критичних ситуаціях та як підтримати здоровий психологічний стан.
Особливо це важливо для медичних працівників усіх ланок та спеціалізацій.  Знати мінімальний набір прийомів базової психологічної допомоги треба, щоби впоратися зі стресом самостійно та допомогти пацієнтам і близьким пережити ці непрості часи і дати раду емоціям», — говорить в о. медичного директора Центральної лікарні Криничанської селищної ради Тетяна Саверська. 

Дев’ять років тому Фонд Ріната Ахметова розпочав проєкт з психологічної допомоги мешканцям України, які постраждали від війни.

Минулоріч Фонд організував виїзди мобільних бригад психологів, які допомагали найуразливішим категоріям населення та переселенцям. У 2023 році психологічну допомогу було розширено: психологи Фонду надають консультації також старшокласникам, лікарям та вчителям — людям, які через психологічні навантаження потребують особливої уваги та підтримки.

Психологічну допомогу від Фонду з 2014 року отримали вже понад 145 тисяч жителів України. Задля цього 250 психологів пройшли навчання Фонду Ріната Ахметова з курсу «Травма війни».