Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Мобільні бригади психологів Фонду Ріната Ахметова допомагають жителям та переселенцям у Запорізькій області

27.03.2023

Мобільні бригади психологів Фонду Ріната Ахметова курсують Україною та надають психологічні консультації для уразливих категорій населення. Нещодавно психологи Фонду завітали до Широківської об’єднаної територіальної громади Запорізької області, де зустрілися із місцевими мешканцями та переселенцями.

Консультацію відвідала Вікторія Пасічнік — переселенка з Бердянська. Разом із чоловіком та сином вона виїхала звідти на самому початку російської окупації міста.

«У мене є панічні атаки, які може спричинити будь-яка дрібниця. Тому робота психолога дуже важлива. Я користуюся вправами і вони мені дуже допомагають. Приміром, завдяки дихальним практикам, я можу заспокоїти і себе, і сина-підлітка», — ділиться Вікторія.

На її думку, людям в Україні наразі потрібні подібні лекції та допомога психологів.

«Я дякую Фонду Ріната Ахметова за можливість пройти такий тренінг. Я дізналася про елементарні техніки: як себе заспокоїти, як прожити емоції, як принаймні почати з собою справлятися», — каже жінка.

Проєкт Фонду Ріната Ахметова з психологічної допомоги постраждалим від війни стартував у 2014 році. У 2022-му до нього долучилися мобільні бригади психологів. Цьогоріч психологи Фонду допомагають також старшокласникам, лікарям та вчителям, які потребують додаткової уваги через психологічне навантаження.

Психологічну допомогу від Фонду з 2014 року отримали вже понад 145 тисяч жителів України. Задля цього 250 психологів пройшли навчання Фонду Ріната Ахметова з курсу «Травма війни».