Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Мобільні бригади Гумштабу доставили набори виживання в 100 віддалених населених пунктів Донбасу

30.07.2015

У липні мобільні бригади Гуманітарного штабу Ріната Ахметова доставили 10 тисяч наборів виживання в забуті села й містечка Донбасу. Половину з них видали мирним місцевим жителям не підконтрольних Україні територій Донецької області. Другу половину видали переселенцям і місцевим жителям населених пунктів на лінії зіткнення й підконтрольних територіях. Всього за час роботи проекту Гуманітарний штаб доставив 22 тисячі продуктових наборів у понад 100 важкодоступних сіл і міст Донбасу.

Мобільне видавання допомоги проходить у тих містечках і селищах, де немає можливості відкрити постійний пункт видавання. Особливо це актуально для лінії зіткнення, яка постійно перебуває під обстрілами й куди рідко здійснюються не лише гуманітарні, а й комерційні постачання продуктів. Дотягнутися до найменших і забутих сіл з обох боків лінії зіткнення й надати місцевим жителям максимальну допомогу — таке завдання стоїть перед командою «мобільних» волонтерів Штабу Ріната Ахметова.

«Робота мобільних пунктів є не менш важливою, ніж робота стаціонарних. Адже в Донецькій області багато маленьких міст і сіл. За час роботи ми побачили, наскільки затребувана там наша допомога. Волонтери Штабу приїжджають у глухі села, де ніхто й ніколи не давав людям гуманітарну допомогу. Ми бачимо, наскільки вони чекають на цю допомогу. І вона, у прямому сенсі, їм життєво необхідна», — повідомила Римма Філь, координатор Гуманітарного штабу.

Завдяки мобільному доставлянню, гуманітарну допомогу отримують люди похилого віку, інваліди, багатодітні сім’ї та інші соціально незахищені категорії населення. Також Гумштаб видає дитячі набори для діток до 2-х років.

На сьогодні «мобільною» допомогою вдалося покрити населені пункти Амвросіївського району Донецької області, який розташований на не підконтрольній Україні території. Це села Вербівка, Федорівка, Многопілля, Григорівка, Володарського, Грабське, Успенка, Калинове, Манич, Степове, Благодатне, Котовського та інші. На підконтрольних територіях і лінії зіткнення допомогу від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова отримали мешканці Новотроїцького, Зорі, Кальчика, Курдюмівки, Очеретиного, Артемового, Дзержинська, Верхньоторецька, Кірового, Орловки, Тоненького, Уманського, Желанного, Петровського та ін.

«Жителі цих сіл дякували волонтерам Гуманітарного штабу не тільки за саму допомогу, а й за можливість побачитися. Люди бояться обстрілів, люди бояться війни. Вони навіть по хліб у магазин виходять цілою родиною. А молоді мами, приходячи по допомогу, ані на секунду не випускають своїх дітей із рук, побоюючись, що зараз почнеться черговий артобстріл», — поділилася Римма Філь.