Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Мобільне доставляння допомоги в січні

21.01.2016

У січня 2016 року мобільні бригади Штабу Ріната Ахметова продовжують активну роботу. Допомогу доставляють у найвіддаленіші і важкодоступні села й селища, куди рідко добираються інші гуманітарні місії. Про це сьогодні під час прес-брифінгу в ІА «Українські новини» розповіла координатор Гуманітарного штабу Римма Філь.

На цей момент «мобільні» волонтери доставляють гумдопомогу в населені пункти Амвросіївського району, де багато руйнувань і люди живуть у складних побутових умовах. За один виїзд бригаді вдається відвідати понад 5 сіл. Також мобільні бригади Гумштаба продовжують роботу в «сірій зоні».

«Цього тижня ми вперше доставили допомогу в Піски. Це маленьке селище, практично, на околиці Донецька. Місце, де любили відпочивати донеччани, де було дуже затишне й миле містечко. За час збройного конфлікту цей населений пункт став одним із символів війни. Абсолютно зруйноване селище, у якому залишилося тільки 18 мирних жителів, з них — 2 дітей. Ми роздали в Пісках гуманітарну допомогу. Про те, наскільки це небезпечно, говорить один маленький штрих — працювали наші волонтери у бронежилетах, бо там досі не припиняються бойові дії. Але навіть у цих жахливих умовах — без світла, газу і всіх комунікацій — вже півтора року живуть люди», — розповіла Римма Філь.

Крім Пісків, продуктові набори були доставили також у сусідні селища Північне, Водяне та Опитне.

«Недалеко від Пісків розташоване селище Північне, у якому теж залишилися одиниці мирних жителів. Серед них — сім’я літніх людей, яким за 70 років. Вони б виїхали із селища, але не можуть — дружина прикута до ліжка, а чоловік не може її кинути. У них повністю зрешетили весь будинок, і вони меблями прикривають дірки в будинку. У селищі немає продуктів харчування, тому що немає магазинів, не працює транспорт, і в таких умовах живуть люди. Вони не винні в тому, що йдуть бойові дії, вони звичайнісінькі мирні жителі. Саме для таких людей, які не могли покинути свій дім і які найбільше потребують допомоги, саме для них працює Гуманітарний штаб Ріната Ахметова», — прокоментувала Римма Філь.

Також координатор Штабу повідомила, що сьогодні вранці, 21 січня, мобільна бригада вирушила у прифронтові села поблизу Маріуполя. У Бердянському, Виноградному, Піонерському, Приморському, Сопиному заплановано видати продуктові набори тисячі жителів. Далі «мобільні» волонтери поїдуть у села Мар’їнського району, Авдіївку

.