Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Мобільна жіноча консультація» Ахметова обстежує в Маріуполі жінок з інвалідністю

01.11.2014

«Мобільна жіноча консультація» фонду Ріната Ахметова продовжує обстежувати в Маріуполі жінок, які переїхали із зони АТО. Днями лікарі — гінеколог, мамолог, фахівець УЗД, рентгенолог — почали приймати жінок з особливими потребами.

«До Гуманітарного штабу Ріната Ахметова звернулися місцеві громадські організації інвалідів, і ми прийняли рішення надати їм таку можливість, — розповіла Вікторія Миколаюк, керівник програми «Рак виліковний» Фонду Ріната Ахметова. — Тим більше, що «Мобільна жіноча консультація» створена за європейськими зразками і пристосована для повної доступності та комфортного обстеження жінок з особливими потребами. Побачивши, яким величезним попитом користується діагностичний комплекс, ми прийняли рішення організувати роботу кабінету мамографії у дві зміни».

Голова Жовтневого районного товариства інвалідів та Асоціації греків-інвалідів «Філос» Ольга Партакела розповіла, що маріупольські жінки з інвалідністю одразу ж зацікавилися можливістю обстеження в «Мобільній жіночій консультації». «Коли ми повідомили про таку безкоштовну, безпечну й анонімну консультацію, яка пристосована для діагностики жінок з особливими потребами, багато хто почав записуватися, і в перший же день приїхали дві жінки, які мають інвалідність. Одна з них прикута до інвалідного візка, й автоматичний пандус-підіймач, яким обладнано автопотяг, був дуже доречним», — розповіла Ольга Партакела.

Світлана Василівна поділилася своєю історією: «П’ять років тому я перенесла операцію, перебуваю на обліку в онколога, тому маю обстежуватися регулярно. Побувала сьогодні в мамолога, пізніше приїду ще на УЗД. Зручно, сучасно, доброзичливі лікарі — я задоволена. Медики завжди кажуть: своєчасна діагностика — найкраща профілактика захворювань».

Із 15 жовтня в «Мобільній жіночій консультації» повноцінну діагностику пройшли понад 200 жінок. «У чотирьох випадках були виявлені злоякісні новотвори, в одному випадку, на жаль, — на запущеній стадії, — повідомив головний лікар Міського міжрайонного онкологічного диспансеру м. Маріуполя, заслужений лікар України, хірург-онколог Сергій Волошин. — У трьох інших жінок захворювання виявили на ранніх стадіях, і вони мають дуже високі шанси на одужання».

Нагадаємо, «Мобільна жіноча консультація» перебуватиме в Маріуполі до 15 листопада в межах роботи Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. У пересувному комплексі працюють діагностичні кабінети мамології, гінекології та УЗД. Додаткову інформацію можна отримати за телефоном безкоштовної гарячої лінії 0 800 50 9001.