Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Мобільна допомога: понад 5 тисяч жителів Новоазовського й Тельманівського районів отримали продукти і предмети гігієни в серпні

02.09.2016

5 088 мирних жителів із 57 населених пунктів Новоазовського й Тельманівського районів Донецької області отримали гуманітарну допомогу від Штабу Ріната Ахметова в серпні. Продуктові та гігієнічні набори видано найбільш соціально незахищеним категоріям населення.

«Жителі сільської глибинки Донбасу гостро потребують продуктів харчування і предметів гігієни. Це підтверджують як проведені під час формування Гуманітарної мапи соціологічні дослідження, так і наші «мобільні» волонтери, які щодня спілкуються з людьми на місцях. Тому Штаб Ріната Ахметова прийняв рішення доставляти не тільки продуктові, а й гігієнічні набори в села Новоазовського й Тельманівського районів, розташовані поблизу лінії зіткнення, у так званій «червоній зоні». У серпні мобільні бригади волонтерів видали жителям таких населених пунктів 4 733 дорослих і 355 дитячих продуктових наборів, а також 3 740 наборів гігієни», – розповів Андрій Санін, керівник логістичного центру на «Донбас Арені».

У вересні мобільна бригада волонтерів Гуманітарного штабу планує доставити гуманітарну допомогу жителям Амвросіївського району.

«Всього заплановано 16 виїздів у 57 населених пунктів, серед яких Артемівка, Благодатне, Новоамвросіївка, Родники. Виїзди почалися сьогодні, 2 вересня», – уточнив Андрій Санін.

З докладним графіком виїздів мобільних бригад Штабу Ріната Ахметова в села Донецької області у вересні можна ознайомитися за посиланням.

За весь час роботи Гуманітарного штабу мобільні бригади волонтерів доставили і видали понад 195 тисяч продуктових та 5 950 гігієнічних наборів жителям сіл і селищ на непідконтрольній території Донецької області і в «сірій зоні».