Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Міжнародний день щастя: щастя бачити, танцювати та мріяти

20.03.2018

20 березня – Міжнародний день щастя. Це свято в 2012 році було засновано ООН, щоб підтримати ідею про те, що прагнення до щастя – загальне почуття, що об'єднує всіх людей.

Втім, розуміння щастя, безумовно, у кожного своє.

Для Валерії Шемигон зі Слов'янська сьогодні щастя полягає в простих, здавалося би більшості людей, речах. У можливості бачити світ, танцювати та будувати плани на майбутнє. Ще недавно 16-річна школярка не могла без здригання дивитися на своє відображення у дзеркалі. На обличчі утворилася гнійна рана, боліло око, дівчинка стала втрачати зір. Хвороба позбавила її улюбленого заняття – довелося кинути танці.
Після тривалих обстежень з'ясувалося, що у Валерії доброякісна пухлина слізної залози. Операцію відкладати не можна було, все могло закінчитися сліпотою. Але наслідків хірургічного втручання – шраму на все обличчя – дівчинка боялася не менше, ніж самого діагнозу.

«Нам сказали, що потрібно робити розріз від краю ока до носа, потім опускатися вниз. І кажуть, що це дуже складно. Не дай Боже потягнути лицевий нерв, може випасти око та потім неможливо буде щось зробити, – з жахом згадує мама Валерії. – Не оперувати теж не можна було. Міг бути летальний результат».

Допомогти погодилися лікарі зі столичного «ОХМАТДИТУ» – запропонували прооперувати дитину методом лазерної хірургії. Але оплатити навіть видаткові матеріали сім'я не мала можливості.

Всі заощадження витратили на відновлення будинку після обстрілів Слов'янська в 2014 році. По допомогу порадили звернутися до Гуманітарного штабу Ріната Ахметова, який безплатно надав всі потрібні медикаменти.

Валерію виписали наступного дня після операції, про яку тепер нагадує лише ледь помітний шрам.

Валерія вже повернулася до занять танцями, з якими пов'язує своє майбутнє життя. І робить великі успіхи – юна красуня виконує більшість сольних партій на всіх виступах свого колективу.

«Це таке щастя! Тепер можу продовжити танцювати, буду, як і раніше, займати перші місця», – з натхненням розповідає Валерія.

Величезне щастя – бачити сяючі очі дитини, яка одужала. Таких історій про щастя за час роботи Гуманітарного штабу зібралося безліч, адже допомогу на лікування від Штабу Ріната Ахметова отримали понад 5 тисяч дітей.