Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Метінвест направив понад 18 млн грн на відновлення Авдіївки

31.07.2015

Група Метінвест направила додаткові 10 млн грн для відновлення Авдіївки, що постраждала внаслідок обстрілів. З початку цього року компанія вже вклала у відновлювальні роботи в місті понад 8 млн грн.

За підтримки Групи Метінвест Авдіївський коксохімічний завод (АКХЗ) відновив два багатоквартирні житлові будинки, провів ремонтні роботи в центральній міській лікарні, палаці культури. На завершальній стадії роботи з відновлення двох загальноосвітніх шкіл, дитячого садка, Будинку дитячої та юнацької творчості, музичної школи. Тривають ремонтні роботи в 11 багатоповерхових будинках. Проведено експертизу та підготовлено проектно-кошторисну документацію для відновлення ще 19 багатоквартирних будинків і ремонту комунікацій у 49 будинках.

Жителям приватного сектору завод безкоштовно видає будівельні матеріали для самостійного проведення ремонтних робіт.

Загалом, з урахуванням додаткових 10 млн грн, у межах заходів із відновлення Авдіївки до кінця року АКХЗ планує відремонтувати покрівлі, носійні стіни, плити перекриття, опалення й водопостачання у 50 багатоповерхових, понад 30 приватних будинках і в дев’яти соціальних об’єктах (лікарня, школи, дитячі садки, заклади культури).

Генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков:

— На жаль, Авдіївка опинилася на лінії вогню. Містянам і заводчанам довелося зіткнутися з жахами воєнного часу. І в цій ситуації для людей особливо багато значать підтримка й допомога. Відновлення міста — це ж не просто його ремонт, це ще і знак, що життя продовжується, що людей не кинули, що можливе інше — мирне життя. Авдіївці завжди можуть розраховувати на завод і на Групу Метінвест.

Генеральний директор Авдіївського коксохімічного заводу Муса Магомедов:

— Уже рік Авдіївка зазнає регулярних артилерійських і мінометних обстрілів. Сильно постраждало місто, істотної шкоди завдано градотворчому підприємству — Авдіївському коксохімічному заводу. Незважаючи на складну ситуацію на підприємстві, коксохім простягнув руку допомоги авдіївцям. Ми не залишимо місто і його жителів наодинці з бідою. Допомогу має бути надано всім постраждалим. Завдяки виділеним на відновлення коштам приблизно 12 тисяч авдіївців проведуть зиму в теплі та затишку. З настанням миру за шкільні парти зможуть повернутися майже 1500 дійте, і майже 800 дітей підуть у відновлені дитячі садки.

ДЖЕРЕЛО