Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Мережа ОККО долучилася до протитуберкульозної кампанії

13.03.2013

Мережа АЗК ОККО підтримала загальнонаціональну інформаційну кампанію, спрямовану на привернення уваги громадян України до проблеми поширення туберкульозу.

Кампанія розпочата у 2012 році в рамках національної Програми «Зупинимо туберкульоз в Україні», яку реалізує Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України». Мета інформаційної кампанії – актуалізувати проблему туберкульозу та залучити населення до боротьби з цією соціально-небезпечною недугою. Для цього виготовлено соціальні аудіо- та відеоролики, зовнішню рекламу, плакати, наліпки та багато інших матеріалів. Інформація розміщується у місцях, які відвідує велика кількість людей, таких як: громадський транспорт, торгово-розважальні центри, державні та комунальні установи, медичні заклади тощо.

У березні 2013 року мережа заправок ОККО розпочала просвітницьку роботу з питань туберкульозу серед своїх клієнтів. По усій території України на 153-х АЗК мережі розміщено плакати з інформацією про основні симптоми хвороби, наявність Всеукраїнської Гарячої лінії з питань туберкульозу 0 800 503 080 та порталу www.stoptb.in.ua. Основне повідомлення – «Звернись до лікаря! Туберкульоз виліковний!».

Реалізація цієї інформаційної кампанії разом з іншими заходами, що проводяться Фондом Ріната Ахметова «Розвиток України», покликана звернути увагу людей на те, що сьогодні туберкульоз стосується кожного, але потрібно усвідомити, що це лише хвороба, а не вирок.

 

«В рамках Програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» ми закуповуємо сучасне діагностичне обладнання, яке дозволяє зменшити термін постановки діагнозу з 2 місяців до 2-х годин, протитуберкульозні препарати 2-го ряду для лікування стійких форм туберкульозу, проводимо навчання лікарів, сприяємо ефективному управлінню в галузі охорони здоров’я. Проте особливу увагу ми приділяємо роботі із загальним населенням, оскільки важливо, щоб українці розуміли, що своєчасна діагностика та лікування захворювання – це надійний спосіб подолати хворобу. Партнерами в цій справі ми  бачимо представників бізнесу, що долучаються до нашої ініціативи та безкоштовно розповсюджують інформаційні матеріали на своїх підприємствах. Таким чином вони показують соціальну відповідальність, про яку так багато говорять в наш час», - зазначила Марія Маковецька, керівник відділу адвокації, комунікації та соціальної мобілізації Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України».

«Мережа «ОККО», як корпоративний громадянин українського суспільства, не може стояти осторонь тих гострих проблем, що загрожують суспільству зараз. Попри те, що ми живемо в надзвичайно динамічному інформаційному просторі, багато важливих питань все ж проходять повз нашу увагу, – розповідає менеджер проектів з КСВ «Концерну Галнафтогаз» Марічка Кучеренко. – Одне з цих питань якраз – догляд за собою, відповідальне ставлення до власного здоров’я. Ми сподіваємось, що якомога ширше інформування наших громадян, в тому числі і через мережу наших АЗК «ОККО», про проблему поширення туберкульозу, допоможе запобігти поширенню цієї недуги».