Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Майже 35 тисяч продуктових наборів від Фонду Ріната Ахметова отримали переселенці в гуманітарних штабах Донецької області по всій Україні

15.08.2023

Протягом літа Фонд Ріната Ахметова спрямував майже 35 тисяч продуктових наборів для вимушених переселенців із Донецької області. Люди отримували допомогу у 25 гуманітарних хабах і штабах територіальних громад по всій країні.

А саме: «З Бахмутом у серці», «#Я_повернусь_Бахмут», «Наш Краматорськ», «Гуманітарний хаб Єднання». Також у цьому переліку гуманітарні штаби Волноваської, Очеретинської, Авдіївської, Мар'їнської військових адміністрацій та інші центри підтримки переселенців.

Першочергово допомогу отримували малозабезпечені сім‘ї, родини з дітьми, люди з інвалідністю та інші незахищені категорії громадян.

Видачі відбувалися у Дніпрі, Києві, Запоріжжі, Черкасах, Полтаві та інших містах України, де працюють гуманітарні хаби. У деяких точках видачі цієї партії продовольчої допомоги ще тривають.

У кожному продуктовому наборі — поживні продукти першої необхідності: цукор, сіль, борошно, крупу, макаронні вироби, печиво, консервована квасоля, тушковане м‘ясо, паштет.

З 2014 року Фонд передав для мешканців України 13 млн продуктових наборів. За цей час допомога від Фонду Ріната Ахметова, бізнесів SCM та футбольного клубу «Шахтар» охопила понад 18 млн людей.

Допомога надається в рамках програми «Рінат Ахметов — Порятунок життів».