Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Матч «Шахтар» - «Іллічівець» відбувся на підтримку порталу www.sirotstvy.net

03.05.2014

2 травня в Донецьку на стадіоні «Донбас Арена» відбувся матч чемпіонату України між «Шахтарем» та «Іллічівцем», що пройшов у підтримку порталу національного усиновлення «Сирітству - ні!». Футболістів обох команд на поле вивели 22 дітей-вихованців інтернатів Донецької області. Гра завершилася з рахунком 3:1 на користь гірників.

До виходу на стадіон діти дуже ретельно готувалися, обговорювали, хто якого гравця виведе на поле. А коли дізналися, що зможуть ще й пограти на "Арені" - радості не було меж. Так що цього дня одночасно відбулося дві гри: поєдинок «оранжево-чорних» із «Іллічівцем» і змагання дітей. Щоправда, в міні-матчі переможців не було. А точніше, перемогла дружба! 

Настрій не зміг зіпсувати навіть дощ. Діти зізналися, що вийшли б на поле навіть у сніг, а від гри на знаменитому стадіоні разом із футболістами Антоном Каніболоцьким і Тарасом Степаненко у них перехопило дух, і вони запам'ятають цей день на все життя.

Проведення матчів на підтримку порталу «Сирітству - ні!» стало доброю традицією фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» і футбольного клубу «Шахтар». Примітно, що вперше подібний матч відбувся саме під час поєдинку гірників з маріупольцями в грудні 2009 року, через кілька днів після запуску порталу.

«Зараз портал національного усиновлення www.sirotstvy.net - це єдина в Україні повноцінна база даних про дітей для потенційних усиновителів, опікунів та батьків-вихователів. Крім цього, на порталі багато корисної інформації про процедуру усиновлення, поради експертів і психологів, форум для спілкування прийомних батьків, - говорить керівник програми «Сирітству - ні!» Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Дар'я Касьянова. - Ми дуже вдячні «Шахтарю» за співпрацю і сподіваємося, що всі 22 дитини, які сьогодні брали безпосередню участь у матчі, незабаром знайдуть своїх люблячих батьків».

Цього року благодійність і спорт знову об'єдналися заради досягнення головної мети - кожна українська дитина має жити і виховуватися в сім'ї. За час роботи порталу www.sirotstvy.net понад 6700 дітей знайшли маму і тата.

«Хороша акція. Я тільки за проведення таких матчів. Коли нас залучають саме до програми «Сирітству - ні!», то футболісти беззастережно беруть участь, - розповідає про своє ставлення до матчу півзахисник гірників Тарас Степаненко. - Я вважаю, що підтримка «Шахтаря», його допомога - це супер. Особливо я захваті від тих людей, які беруть у свої сім'ї по 4-5 дітей. А клуб купує їм будинки».

Ось уже 4 роки « Шахтар» підтримує ініціативи Фонду Ріната Ахметова в рамках програми «Сирітству - ні!». За цей час разом з Фондом вже відкрито 2 дитячих будинки сімейного типу, в яких виховується 16 дітей.