Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Машину з дитячими наборами від Штабу Ахметова затримали на блокпосту

16.06.2015

Сьогодні великовантажний автомобіль, який віз дитячі набори від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова зі складу в Маріуполі в пункт видавання допомоги в м. Попасна Луганської області, було затримано на одному з блокпостів. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомила Наталя Ємченко, директор зі зв’язків із громадськістю та комунікацій СКМ.

«Важливо. По суті — НП. Двадцятитонник Штабу Ахметова з дитячими наборами виїхав із Маріуполя в напрямку Вугледара, Добропілля та Попаснянського району. Точка вивантаження — м. Попасна.

На 20-му блокпосту, дорогою на Попасную, машину не пропустили, незважаючи на те, що були оформлені всі документи, незважаючи на те, що набори виживання постійно їдуть у Попасну цією дорогою. Незважаючи на те, що вантаж зустрічав заступник голови Попаснянської райдержадміністрації Микола Миколайович Ханатов.

Гірше — бійці почали стріляти в повітря в напрямку машини.

Щоб врегулювати конфлікт, викликали наряд міліції, вона склала адміністративний протокол. Після огляду машину все-таки пропустили, на цей момент вона розвантажується в м. Попасна. Чекаємо результатів розслідування — хочемо зрозуміти, що це було», — повідомила Наталя Ємченко.

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова продовжує видавання наборів виживання для переселенців на підконтрольних Україні територіях Донбасу й мирним жителям у містах на лінії зіткнення. Регулярне відвантаження в ці пункти роблять із логістичного центру Штабу в Маріуполі. У місті Попасна працює пункт видавання допомоги від Штабу Ахметова. Тільки з початку червня до Попасної й району було доставлено 1 500 наборів виживання, у планах ще 2000 наборів.

ДЖЕРЕЛО