Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Маріуполь отримав від Фонду Ріната Ахметова два висококласних апарати ШВЛ

24.06.2020

Фонд Ріната Ахметова і Метінвест передали міській лікарні швидкої медичної допомоги Маріуполя два висококласних апарати штучної вентиляції легенів  виробництва Франції.

- Боротьба з епідемією коронавірусу продемонструвала високий професіоналізм українських медиків. Разом з тим, питання матеріально-технічного забезпечення залишається актуальним. Тому Фонд придбав і передає державним лікарням в регіонах 200 апаратів штучної вентиляції легенів. Такі апарати будуть актуальні навіть через багато років і необхідні для надання допомоги важким хворим, для порятунку життя людей по всій Україні, – розповіла Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.

Сертифікати на високоякісну медичну техніку представник Метінвесту Костянтин Войцехівський передав головному лікареві Маріупольської міської лікарні швидкої медичної допомоги Сергію Орлеанському.

- Ви прийняли виклик у боротьбі зі страшною недугою, що вразила мільйони людей в усьому світі. Велика вам подяка за роботу на благо України. Бо нема нічого дорожчого за людське життя, – сказав Костянтин Войцеховський.

У свою чергу Сергій Орлеанський подякував за допомогу, підкресливши її значення:

- Спасибі велике. Це дуже своєчасна допомога. Це новітній апарат з широкими інтелектуальними можливостями. Велика допомога нашим лікарям для порятунку життів маріупольців.

Як зазначив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко, сьогодні Україна стикнулася з такими викликами, коли підтримка особливо важлива:

- Впродовж усього періоду боротьби з епідемією це робить Фонд Ріната Ахметова. Це 15 000 життєво важливих експрес-тестів, які дали найголовніше – відчуття безпеки. Це ПЛР-лабораторія – одна з найпотужніших у Маріуполі. Завдяки цьому ми можемо набагато ефективніше боротися за життя та здоров'я кожного жителя Маріуполя: 90% хворих одужали! Дякуємо вам!

Радник голови Донецької обласної державної адміністрації Микола Трофименко додав, що завдяки такій допомозі система охорони здоров'я Маріуполя абсолютно готова навіть до серйозного розвитку ситуації.

- Це було б неможливо без допомоги соціально відповідального бізнесу та Фонду Ріната Ахметова. Хочу ще раз подякувати за таку системну і важливу допомогу Фонду та його засновникові, – повідомив Микола Трофименко.

На завершення зустрічі медпрацівники отримали подарунок від Фонду Ріната Ахметова – сертифікати на медичний одяг. За QR-кодом, зазначеним на сертифікаті, можна замовити бажаний розмір комплекту.
Як повідомлялось, на початку червня Фонд Ріната Ахметова доставив в Україну 32 висококласних апарати ШВЛ. Це найбільша партія, яка перетнула кордон країни з початку карантину. Апарати від Фонду отримали медики Львова, Івано-Франківська, Краматорська, Костянтинівки, Бахмута Надвірної, Старобільська, Рубіжного та Кривого Рогу та ін.

«Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти в порятунку життя людей. Він реалізується за програмою «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.

Докладніше про те, як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні боротися з коронавірусом, читайте в нашому спеціальному матеріалі.