Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Маріуполь: два роки після трагедії на Східному

24.01.2017

Два роки тому сталася трагедія, яка потрясла весь світ. Маріуполь, Східний мікрорайон, 24 січня 2015 року. У результаті обстрілу житлового мікрорайону 31 людина загинула, 118 отримали важкі поранення. Сотні зруйнованих будівель. Тисячі зруйнованих життів.

За рішенням Ріната Ахметова, Гуманітарний штаб взяв під повний супровід 80 постраждалих, з них 9 дітей віком від 3-х до 15 років. Відразу після трагедії Штаб надав їм допомогу на придбання медикаментів і витратних матеріалів. Більшість із них проліковані та виписалися з лікарень упродовж перших кількох місяців. Четверо тяжкопоранених дітей отримували допомогу на лікування тривалий час.

Постраждалим у Маріуполі також була надана психологічна підтримка й допомога продуктами. Більш ніж 500 сімей, у яких було зруйновано житло, отримали продуктові набори.

2016 року семеро дітей із Маріуполя взяли участь у проекті Гуманітарного штабу Ріната Ахметова «Реабілітація поранених дітей».

«Діти отримали важкі поранення й потребують тривалого відновлення. Для них дуже важливо було пройти курс реабілітаційного лікування та оздоровитися. Деякі діти буквально заново вчилися ходити, працювати руками й ногами. Ми переживаємо кожну трагедію разом із сім’ями. І пропонуємо всю необхідну допомогу постраждалим», – розповідає Юлія Герасименко, керівник напрямку «Адресна допомога» Штабу.

У травні-червні 2016 року курс реабілітаційного лікування в запорізькому санаторії пройшла і 4-річна Мілана Абдурашитова. У день обстрілу мікрорайону Східний вона втратила ніжку і… маму. Дівчинка пережила безліч операцій. Їй поставили протез, наданий Фондом Фрітца Кройцера.

«Коли сталася біда, першим, хто надав допомогу, був Гуманітарний штаб Ріната Ахметова. Нам надали всі необхідні ліки для операції й лікування, дитяче харчування. А курс реабілітації допоміг онуці звикнути до протезу і стабілізувати психологічний стан. Я дуже вдячна Рінату Ахметову і працівникам Штабу за увагу й надану допомогу», – говорить Ольга Абдурашитова, бабуся Мілани.

Гуманітарний штаб підтримує зв’язок з усіма пораненими дітьми, яким допомагав пройти лікування й реабілітацію. За весь час роботи Штабу Ріната Ахметова адресну допомогу на лікування отримали понад 7 770 осіб, з них 3 218 дітей.