Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Мар’їнка: допомога мирним жителям на самій лінії вогню

16.06.2016

У Мар’їнці 1206 мирних жителів і переселенців отримали гуманітарну допомогу від Штабу Ріната Ахметова. Незважаючи на активізацію бойових дій, цього тижня в місті відкрився стаціонарний пункт видавання.

«За словами наших волонтерів, зранку під пунктом зібралася черга. Переважно – люди похилого віку, мами, які одні виховують дітей, інваліди. У місті залишається багато діток, у тому числі, найменших. Приблизно 20 сімей отримали дитячі набори для малюків до 35 місяців», – розповіла Римма Філь, координатор Гуманітарного штабу.

До початку бойових дій у Мар’їнці проживало 10 тис. осіб. Зараз залишилося менше половини. У місті багато зруйнованих або істотно пошкоджених будинків і установ, немає газу, після обстрілів часті перебої з електрикою.

«1206 жителів, які за один день отримали нашу допомогу – це приблизно третина нинішнього населення міста. У Мар’їнці вже кілька тижнів не вщухають обстріли. Щоб отримати гуманітарну допомогу й купити хліба, люди виходять у центр міста в певні години й то ненадовго – щоб встигнути до обстрілів. Люди звикли жити в наявних умовах, але вони потребують допомоги й підтримки», – говорить Римма Філь.

Всього за час роботи Гуманітарного штабу мирним жителям і переселенцям у Мар’їнці було доставлено і видано 28 975 тисяч продуктових наборів.

Станом на 16 червня 2016 року Штаб Ріната Ахметова всього видав понад 8 млн 480 тис. дорослих і дитячих наборів виживання з обох боків лінії зіткнення.